Buiten sporten dongen

POWERWALKING IS FIT EN FUN

Wil je met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden?
Wil je jouw zelfvertrouwen verhogen en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat jij zoekt!
Powerwalking is een zeer effectieve bewegingsvorm waarbij iedereen zijn of haar doelstelling kan bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Powerwalking is wandelen met power! In plaats van het gemiddelde wandeltempo van 5 kilometer per uur tijdens een blokje om, loop je bij powerwalking op een hogere snelheid, tussen de 6 en 8 kilometer per uur. Je neemt hierbij de “powerwalk-houding” aan. Hiermee maak je je wandeling nog veel effectiever. Zeker wanneer het je doel is om door te sporten wat kilootjes kwijt te raken of je graag je conditie wil verbeteren.
Bij powerwalking verbrandt je veel calorieën omdat je in de juiste hartslagzone zit. Afhankelijk van de snelheid en je gewicht kan dit tussen de 500 en 1000 calorieën per uur zijn. Verder wordt er tijdens de training goed op je houding gelet zodat je geen verkrampingen krijgt. De oefeningen die tussendoor gedaan worden zorgen ervoor dat verschillende spiergroepen worden getraind (benen, armen, buik, rug). Het is in groepsverband dus het is onderweg gezellig en je leert zo ook nieuwe mensen kennen.

BEREID JE VOOR

Powerwalking is een sport en dat betekent dat je een uitrusting nodig hebt. Goedehardloopschoenen of sportschoenen (geen wandelschoenen) zijn essentieel. De schoenen moeten flexibel en soepel zijn, met een stevige, verende zool. Er zijn zelfs speciale powerwalkingschoenen verkrijgbaar. Draag daarnaast comfortabele, ventilerende kleding. Is het koud? Beter drie dunne lagen kleding over elkaar, dan één dikke laag.

Heb jij zin om mee te doen? Geef je even op bij SAMM bewegen en voedingsadvies! We vertrekken op verschillende locaties in dongen. Dit kan bij SAMM bewegen en voedingsadvies zijn maar bijvoorbeeld ook in het bos. De trainingen zijn op donderdagavond van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur en op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur.

Heb je een abonnement bij SAMM dan mag je hier kosteloos aan mee doen. Een leuk extraatje! Heb je geen abonnement bij SAMM is het natuurlijk ook mogelijk om hieraan mee te doen. Dit kan dan met een 10 rittenkaart.

VRAAG HIER JE GRATIS PROEFWEEK AAN.

Wil je gebruik maken van een gratis proefweek bij SAMM Dongen, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​

Gratis Proefweek

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.