Power walking

Vrijblijvend kennismaken

POWERWALKING IS FIT EN FUN

Wil je met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden?
Wil je je zelfvertrouwen vergroten en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is dit precies wat jij zoekt!

Powerwalking is een zeer effectieve bewegingsvorm waarbij iedereen zijn of haar doelstelling kan bereiken. Afslanken, een betere conditie , een gezonder en sterker hart, meer zelfvertrouwen opbouwen of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

Powerwalking is wandelen met power! In plaats van het gemiddelde wandeltempo van 5 kilometer per uur tijdens een blokje om, loop je bij powerwalking op een hogere snelheid, tussen de 6 en 8 kilometer per uur. Je neemt hierbij de “powerwalk-houding” aan. Hiermee maak je je wandeling nog veel effectiever. Zeker wanneer het je doel is om door te sporten wat kilootjes kwijt te raken of je graag je conditie wil verbeteren.

Bij powerwalking verbrand je veel calorieën, omdat je in de juiste hartslagzone zit. Afhankelijk van de wandelsnelheid en van je gewicht kan dit tussen de 500 en 1000 calorieën per uur zijn. Verder wordt er tijdens de training goed op je houding gelet, zodat je geen verkrampingen krijgt. De oefeningen die tussendoor gedaan worden zorgen ervoor dat verschillende spiergroepen worden getraind (benen, armen, buik, rug). Het is in groepsverband dus het is onderweg gezellig en je leert zo ook nieuwe mensen kennen.

Bereid je voor

Powerwalking is een sport, maar je hoeft er geen dure uitrusting voor aan te schaffen.  en dat betekent dat je een uitrusting nodig hebt. Goede hardloopschoenen of sportschoenen (geen wandelschoenen) zijn essentieel. De schoenen moeten flexibel en soepel zijn, met een stevige, verende zool. Er zijn zelfs speciale powerwalkingschoenen verkrijgbaar. Draag daarnaast comfortabele, ventilerende kleding. Is het koud? Beter drie dunne lagen kleding over elkaar, dan één dikke laag.

Heb jij zin om mee te doen? Geef je op bij SAMM bewegen en voedingsadvies! De trainingen zijn op donderdagavond van 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur en op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur.

Heb je een abonnement bij SAMM dan mag je kosteloos aan de powerwalking mee doen. Een leuk extraatje! Heb je geen abonnement bij SAMM is het natuurlijk ook mogelijk om mee te lopen. Dit kan dan met een 10 rittenkaart.

Sport nu met een gratis proefweek (2x p.w.)!

Vragen? Neem contact op.