Afvallen door gezonde voeding en voldoende beweging

Bij SAMM Bewegen & Voedingsadvies kun je op een gezonde en verantwoorde manier afvallen door het Vytal Leefstijlprogramma in 12 weken.

Het is speciaal ontwikkeld om gezond af te vallen. Je wordt begeleid door een persoonlijke voedingscoach die samen met jou aan de slag gaat om jouw gezonde leefstijl te realiseren. Jouw voedingscoach helpt je op een andere manier te kijken naar jouw lichaam en gezondheid.

Vytal biedt meer dan alleen afvallen;
 • Positief in het leven staan
 • Controle hebben over je eigen lichaam en gewicht
 • Een manier om je goed te voelen en om te genieten van het leven

Vergoeding

SAMM Dongen is aangesloten bij de BGN waardoor de kosten van het programma door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden.
Informeer bij ons wat je vergoedt krijgt van je zorgverzekeraar.

Ben jij klaar voor een gezonde leefstijl en wil je gezond afvallen? Vraag dan snel alle startinformatie aan.

Intake 
Na een intake waarin we je gewicht, vetpercentage, buik- en tailleomvang meten heb je wekelijks een contactmoment van 15 minuten. Samen bespreken we de afgelopen week en worden het gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, omvang en spieropbouw gemeten. Vervolgens krijg je voor 7 dagen een voedingsadvies, menu met recepten inclusief boodschappenlijst mee naar huis.

Leefstijl verandering

Het Vytal programma geeft je een wekelijks voedingsadvies individueel afgestemd op jouw lichaam en (thuis) situatie. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de energiebehoefte van jouw lichaam (op basis van jouw ruststofwisseling), naar de intensiteit van jouw werk én het aantal uren dat je sport. Een uniek gezond voedingsadvies voor jou op maat gemaakt!

Het voedingsadvies van Vytal is gezond, gevarieerd, regelmatig, voldoende én gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Vytal is geen dieet, bevat geen supplementen of maaltijdvervangende producten, maar het leert jou hoe je gezond en gevarieerd eet met ingrediënten die je bij de supermarkt kunt kopen. Een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat je je leven lang vol kunt houden doordat je lekker en verantwoord eet, maar zeker geen honger lijdt.

Het Vytal voedingsadvies ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over voeding en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe eetpatroon en de andere twee pijlers van Vytal: Gezond bewegen en Relaxen.

Bewegen
Wil jij meer bewegen, afvallen en fitter worden? En dat in een veilige, prettige en kleinschalige omgeving? Dan heeft SAMM Dongen voor jou de oplossing! 

We hebben een aantal bewegingsvormen met of zonder inspanning die jou kunnen helpen. We horen graag in een persoonlijk gesprek wat je doelstelling is en of we rekening moeten houden met blessures en/of andere lichamelijke beperkingen. Aan de hand daarvan begeleiden we je persoonlijk naar een passend advies.

Sport nu met een gratis proefweek (2x p.w.)!

Vragen? Neem contact op.